Kálmán András ingatlanügyét a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja (Frissítve: 16:10)

Dunaújváros - A Fejér Megyei Főügyészség szerint Kálmán András (MSZP) dunaújvárosi polgármester megalapozottan gyanúsítható különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, de mivel mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőről van szó, a nyomozás átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre.

Dunaújvárosi Hírlap

Keresztes Imre, a KNYF vezetője a lapnak elmondta: áttanulmányozzák az eddig keletkezett iratokat, ha szükséges, további nyomozati cselekményeket folytatnak le, és azután döntenek arról, hogy kezdeményezik-e a legfőbb ügyésznél a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

A nyomozás határideje július 2.

A Magyar Nemzet szerint egy frissen alakult cég, a Pentele Kft. részben az önkormányzattól, részben gazdálkodóktól négyzetméterenként 800-900 forintért vette meg azt a dunaújvárosi földterületet, amelyet a művelés alóli kivonás után négyzetméterenként 3100 forintért adott el a

Mivel ez már nem tartozik a megyei főügyészség hatáskörébe, ezért adták át a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett ügyében indított eljárást a hatáskörrel rendelkező  Központi Nyomozó Főügyészségnek - összegezte a tudnivalókat a főügyészhelyettes.  

Lapunk megkérdezte az ügyben többször említett dr. Kálmán Andrást. A polgármester közölte: vele senki nem közölt ebben az ügyben semmit, se tanúként, se gyanúsítottként nem hallgatták meg. Így, jegyezte meg, kommentálni sem tudja egyes sajtóorgánumok, így a Magyar Nemzet értesüléseit sem. Annyit azonban hangsúlyozni szeretne, hogy bizonyos sajtóközleményekkel szemben nem személyesen ellene, hanem (mint fentebb írtuk) ismeretlen tettes ellen tett feljelentést dr. Dorkota Lajos: ennyi bátorság szorult a feljelentőbe, mondta Kálmán András. Fogalma sincs, hogyan jutott el a hír a sajtóhoz, jelentette ki Kálmán András, és még azt sem tudhatja, hogy a feljelentés megalapozott-e, mivel ezzel kapcsolatban senki nem kérdezte meg őt, és senki nem állított semmit vele kapcsolatban. Kálmán hozzátette: ő sem érdeklődött az ügy állásáról:  Miért is érdeklődtem volna? - kérdezte tegnap délutáni megkeresésünkkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!