Jó a szaloncukortermés is

Dunaújváros - A karácsonyi készülődés lassan indul, de hamarosan felpörög, amikor meghozzák a fenyőket is a piaci elárusítóhelyre. Most a szaloncukor az úr.

Baloghné Tihanyi Szilvia

Így van ezzel a termelő, aki eladó is egyben, a vásárló pedig válogathat, melyik 1200 forintos halomból vegye meg azt a harminc dekát, ami a bejglibe kell. A lényeg: elfogadható áron jó minőségű termékeket vehetünk, diót, mandulát, török mogyorót és sok-sok mákot.

Igen sokféle szaloncukor termett idén is a gyártóműhelyekben, s a piacon akár 5-6 szemet is vehetünk, nem néznek ránk ferde szemmel.

Zöldségből, sárgarépából, céklából és sütőtökből bőven válogathatunk kedvünk szerint, de a paprika és főleg a paradicsom íze már nem nyári. Most következik majdan a bimbóskel szezonja (350 forint volt a hét közepén kilója), s természetesen a savanyú káposztáé, a megszokott helyeken, megszokott minőségben vehetjük meg a feneketlennek tűnő káposztáshordókból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!