Játszótéren nincs cigi!

Dunaújváros - A közgyűlés elfogadta azt a helyi rendeletet, amelynek értelmében a játszótereken senki nem füstölöghet a jövőben. Betiltották a dohányzást.

Körmendi Erzsébet



Kismoni László kezdeményezte, hogy a város játszóterein tiltsák be a dohányzást
Fotó: L.Zs.



Kismoni László kezdeményezte az egészségvédő rendelet megalkotását, amelynek a célját  mint mondta  nem kell magyarázni. A szocialista képviselőben is felmerült ugyanakkor a kérdés: valóban eltűnik-e a dohányzás a mászókák és csúszdák mellől, a szülők tudomásul veszik-e az önkormányzat vezetőinek szándékát? 

A polemizálásnak kevés értelme van, hiszen úgyis az élet igazolja majd, hogy mennyire tekintik a dunaújvárosiak a szemléletváltás egyfajta alapjának a helyi rendeletet. A közgyűlés mindenesetre megteremtette a jogalapot, kitiltotta a dohányzó szülőt és a mászókákon ülve cigiző fiatalokat a város játszótereiről. Kismoni László egyeztetett a közterület-felügyelők vezetőjével, Pásti Norberttel, aki   mint elhangzott a közgyűlésen  a létszámgondok ellenére is együttműködést ígért. Április még türelmi idő, de májustól rendszeresen ellenőrzik a játszótereket nap közben, sőt délutánra, estére és hétvégére is szerveznek akciót. Természetesen a terekre  a tiltás ellenére  beengedett kutyák sem kerülik majd el a figyelmüket. 

Pochner László tovább gondolta a dolgot, azt mondta: a buszmegállók környékére is kiterjeszthetnék a cigitilalmat, a passzív dohányzás ellen. Kismoni megköszönte a javaslatot. Abban maradtak, hogy pár hónap múlva úgyis kitárgyalják a tapasztalatokat, és akkor lehetőség lesz a rendelet módosítására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!