Jan Fiserától megvált a DAB

Dunaújváros - A DAB.Docler jégkorongcsapata szerdán az Újpest ellen lett Magyar Kupa győztes. Kedden a két csapat a MOL Ligában játszik egymás ellen.

Agárdy Csaba

 

A dunaújvárosi csapat némi vérveszteség árán szerezte meg nyolcadszor is a Magyar Kupát, amelyet ezúttal Hamburger Hungaria Magyar Jégkorong Kupának neveztek el a rendezők. A DAB játékosai közül a Miskolc elleni elődöntőben a csapat leggólerősebb hokisának, Galanisz Nikandrosznak a térde sérült meg. Egy ütközés után részleges szalagszakadást szenvedett, a csatár lába három hétig gipszben lesz. Jan Fisera hátsérülése is ezen a mérkőzésen újult ki. A  cseh védő régóta szenved ezzel a sérüléssel. A legutóbbi orvosi vizsgálat szerint valószínű, az egész szezont ki kellene hagynia, ezért a klub és a hátvéd közös megegyezéssel szerződést bontott. A harmadik sérült a kapus Peter Sevela, aki a kupadöntőben hasfal-, váll- és nyaksérülést is szenvedett, ráadásul szilveszterkor közel negyven fokos láza volt.

Az Újpest elleni MOL Liga mérkőzés kedden 18 órakor kezdődik a Megyeri úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!