Izgalmak a végére: Még mindig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa

Budapest - Csak az ötödik mérkőzés határoz a Vodafone női vízilabda ob I első helyéről, miután a címvédő Honvéd a rájátszásos finálé negyedik összecsapásán, szombaton, a Kőér utcában nyert az alapszakaszgyőztes DF-Elco ellen.

nincs nev

Domino Honvéd - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO-DVCSH 11-7 (5-0, 2-1, 1-3, 3-3)

  
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2    

   
A szeszélyes jelző sem fejezi ki kellőképpen a szombat esti mérkőzés lényegi jellemzőjét... Az elején tudniillik a Honvéd nemcsak elszántabban vetette bele magát a küzdelembe, de eredményesebben is, mert sorozatos találatokkal 7-0-ra (!) elhúzott. A folytatásban aztán ennek csaknem a tükörképe következett be, legalább is részben, merthogy a második negyed legvégétől meg egyre-másra vendéggólok következtek: a dunaújvárosiak a reménytelennek tetsző helyzetből visszakapaszkodtak egészen 7-4-ig.
   
A nagyszünetet követően rádöbbent azonban a hazai gárda, hogy baj lehet, ha nem figyel oda, s újabb, átmenetileg "alvó" energiák mozgósításával 9-4-re, majd a negyedik nyolc percben 10-5-re elhúzott, s végső soron biztosan, 11-7-re hozta a hektikusan lüktető mérkőzést.
   
Győzelmével a Honvéd kiegyenlített, s a 2-2-es állás azt jelenti, hogy a bajnoki cím gazdájának kilétére csak a párviadal ötödik meccse derít fényt, amelyet a felek szerdán játszanak Dunaújvárosban. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!