Ismét belvárosi búcsún a fénykígyó

Dunaújváros - Csütörtökön este ismét feltűnik a végzős főiskolai hallgatók bányászlámpás felvonulása, a Szalamander. Kérés a városlakókhoz.

Szabó Szabolcs

Majd két és fél évszázados műszakját folytatja csütörtökön este a Szalamander. Az egykoron Selmecbányáról induló hagyomány soproni és miskolci érintéssel érkezett anno Dunaújvárosba, ahol a végzős főiskolások is dalolva viszik tovább a lángot - a szó legszorosabb értelmében - esztendőről esztendőre.

A többszáz fős bányászlámpás felvonulás ezúttal is a már megszokott menetrendjét követi. A menet tagjai a Dózsa György úti kollégiumnál és a közeli söntésekben alapoznak, majd este nyolc órakor elindul a fénykígyó. Amerre halad, a közvilágítást lekapcsolják, így a bányászlámpák világítják majd be a belváros főbb útvonalait. A végzősök búcsúzó sétája érinti a Városházát, a Vasmű utat, a Martinász szobrot. Ezt követően a menet az Építők útján tér vissza a főiskola főépületéhez, ahol a selmeci hagyományokhoz híven himnuszaikkal, nótáikkal emlékeznek majd az itt töltött évekre a búcsúzó hallgatók. Akik arra kérik a az autósokat, hogy a menet idejére kerüljék el a fent említett útvonalat, és ha lehet ne parkoljanak ezen a útszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!