Ilyen nincs, és mégis van! Legyőztük a finneket!

Budapest - A vezérüket, Ocskay Gábort vesztett magyar jégkorong-válogatott felkészülési meccsen fogadta Finnország legjobbjait a Budapest Sportarénában, ahol parádés teljesítménnyel, végül büntetőkkel legyőztük az esélyesebbnek tartott finneket!

Dunaújvárosi Hírlap

Fekete mez, 19-es szám a hátakon... Így korcsolyázott tegnap a jégre a magyar válogatott a tavalyi világbajnokság harmadik helyezettje elleni mérkőzésre, bemelegíteni.

Vajon hogyan tudják függetleníteni magukat a hazai játékosok ifjabb Ocskay Gábor tragédiájától, szerdai temetésétől? Mindenesetre örvendetes, hogy teljesen megtelt az aréna, ezt a mérkőzést mindenki látni akarta, már napokkal az összecsapás előtt minden jegy elkelt, őrületes hangulatra lehetett számítani.

Persze a néma csend is szívszorító volt, a találkozó előtt megemlékeztek Csicsóról, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségének határozatának értelmében visszavonultatták a 19-es mezt, melyet többé senki nem viselhet piros-fehér-zöld színekben. Azt a mezt, amelyet Ocskay ezen az összecsapáson viselt volna, Kangyal Balázs csapatkapitánytól és az örök barátttól, Palkovics Krisztiántól a család kapta meg. A közönség elénekelte a Szeretünk Ocskay Gabi! című dalt, majd Csicsó menyasszonya, Goike Nóra ledobta a pakkot az egymással szemben álló magyar és finn kezdőcenter elé, kezdődhetett a csata.

Bár nem kezdett rosszul az első percekben a hazai együttes, az északiak már korán vezetést szerettek, a 4. percben Kerman volt eredményes, 1-0. Értelemszerűen erősebbnek, gyorsabbnak, technikásabbnak tűntek a finnek, a mieink nagy akarattal próbálták ellensúlyozni a tudásbeli különbséget, és egyszer-egyszer, a Palkovics-, illetve a Borbás-féle sor révén veszélyt is tudtak okozni. A nagy örömre a 15. percig kellett várni, ekkor a harcos Fodor a harmad közepéről bevette a vendégkaput, és több ezer plüssállat fedte el a jeget, 1-1. A szurkolók pontosan ennyi játékot küldtek ily módon a gyermekkórházaknak.

A második harmadban nagy nyomás nehezedett a szenzációsan védő Szuper kapujára. Ilyen körülmények között, hősies védekezés után, egy kontra végén Palkovics eresztett meg egy jó lövést jobbról, a kipattanó korongot pedig az érkező Kovács Csaba segítette az üres kapuba, 2-1. Újra létszámfölényből lőttek gólt az északiak, ezúttal Vahalahti örülhetett gólja után, a szünet előtt, 2-2.

Palkovics a 44. percben hatalmas lövéssel mutatta meg, hogy milyen sportember, 3-2, majd Aalto egyenlített, 3-3. Szuper önkívületben védett, maradt a döntetlen. Jöhetett a hirtelen halál, majd a büntetőka, amelyben Fekete és Palkovics is betalált, nyertünk, 4-3!

Magyarország-Finnország: 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Papp László Sportaréna, 9000 néző. Vezette: Gebei, Németh, Nagy A.

Magyarország: Szuper - Hegyi Á., Ennaffati, Jánosi, Nagy G., Vas J., Svasznek, Sille, Fodor 1, Vaszjunyin, Benk, Horváth, Tokaji, Palkovics 1 (1), Fekete (1), Kovács 1, Jobb, Kangyal, Berta, Borbás, Majoross, Galanisz. Szövetségi kapitány: Pat Cortina.

Finnország: Tarkki (1) - Nummelin (1), Warn, Saravo, Maenpaa, Hyvönen, Koskenkorva, Kousa, Heino, Seikola, Makkonen (1), Hietanen, Vahalahti 1 (1), Kerman 1, Lehtonen, Pyörala, Aalto 1, Koskiranta, Komarov, Hirschovitsch, Erkinjuntti. Szöv. kapitány: Jukka Jalonen. Kiállítások: 8, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!