Idős nőre támadt - Megverte, majd kirabolta a 87 éves nőt

Adony - Egy 26 éves adonyi férfi gyanúsítható azzal, hogy megvert, majd kirabolt egy 87 éves nőt Adonyban január elsején. A rendőrök azonban pár óra alatt elfogták a támadót.

Dunaújvárosi Hírlap

Szombat délután jelentették az ügyet az adonyi körzeti megbízottnak, miszerint egy egyedül élő 87 éves idős hölgyet még január elsején a hajnali órákban rablás történt. Az ismeretlen elkövető bántalmazta a sértettet, majd az értékeit eltulajdonította: mindössze egy arany nyakláncot és négyezer forintot.


A rendőrség információi szerint az ismeretlen tettes a villanyóra főkapcsoló lekapcsolása után, a bejárató ajtó kisablakának betörésével és az ajtórács lefeszítésével hatolt be a házba. Az otthon tartózkodó idős nőt bántalmazta, többször megütötte, és értékeit követelte, majd távozott a zsákmánnyal.


Az eseménnyel a rendőrök összefüggésbe hozták azt a személyt, aki december 31-én a hölgynek tűzifát pakolt. A 26 éves adonyi férfi előállítását követően a bűncselekmény elkövetését elismerte. Mivel vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, illetve jelen pillanatban is van más bűncselekmény miatt ellene folyamatban büntetőeljárás, ezért gyanúsított kihallgatása után őrizetbe vették a támadót - ismertette a részleteket Németh-Kész Mónika, a megyei kapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!