Hölgy traktoros is megmérette magát

Dunaföldvár - Traktorversennyel is egybekötött gazdanapot rendeztek pénteken és szombaton Dunaföldváron, ahol szakmai tanácskozások is voltak.

Gallai Péter

A hatos főút melletti vásártér volt a rendezvény helyszíne, ahol szombaton egész napos programok várták a látogatókat. Az események egyik leglátványosabb eleme a több órán keresztül zajló traktorverseny volt - itt a szervezők által kijelölt pályán kellett úgy végigmenni úgy, hogy az erőgép mögé egy pótkocsit is csatoltak. A közönség  nagy elismerését kiváltva, sikerrel teljesítette a pályát egy tizennyolc éves hölgy, de rajthoz állt saját gépével egy tizenkét éves fiú is, aki a legifjabb nevező volt.
Miközben a traktorok a port kavarták, a szomszédos területen bográcsok sokasága sorakozott, ahol különféle civil szervezetek, egyesületek, baráti társaságok rotyogtatták az étkeket. Az ebéd után a nagysátorban komoly témák - a mezőgazdaság, a borászat, a régió fejlődési lehetősége az M6-os autópálya  megépülte és az atomerőmű bővítése kapcsán - kerültek terítékre. A szakmai beszélgetések mellett  különféle bemutatókat is szerveztek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!