Hogyan változzon át a nő?

Székesfehérvár - Erre az évadra a heti rendezvénnyel lezárult a Művészetek Háza Csajos estek kezdeményezése, csütörtökön átváltozásra jelentkező hölgyeket szépítettek meg a ház "nőklubjában".

Kocsis Noémi

Nők, ha összejönnek, terítékre kerülnek - az anyaság hétköznapjainak derűi-borúi mellett - a valóban csajos témák. Szépség, nőiesség, harmóniában lenni önmagunkkal kívül és belül is: ezeket megbeszélni, s egy kicsit kötetlenül, a munkahelyi, s otthoni megszokott tevékenységekből kiszakadni hozta létre az intézmény fiatal programszervezője, Kiss Anikó ezeket a "nőcis" esteket. A moziért is felelős Anikónak sikerült a programsorozathoz olyan, kifejezetten követendő és véleményformáló nőket megnyernie, akik hitelesen közvetítették, árnyalták az esteken a minden nőt foglalkoztató problémákat.

Baktay Zelka párterapeuta természetesen a párkapcsolatok útvesztőjében nyújtott segítséget az első alkalmon. Eljött Szalay Kriszta színművész, aki a valóban barátnősre, intimre sikeredett esten készülő könyvében is szereplő magánéleti válságpillanatairól is szólt, őszinteségével a lehető legkötetlenebbé varázsolva a ház büféjének beszélgetősarkát. Rácz Zsuzsára, alias Terézanyura nagyon sokan voltak kíváncsiak. Az interneten is futó Terézanyu női közösséget életre hívó írónő elhozta kislányát és örömmel simogatta már domborodó pocakját. A mindennapi apró elégedettségek és kis sikerek megélése különösen fontos lenne a nőket sorozatosan próbatételek elé állító életszakaszokban, ám vajon képesek vagyunk-e önzetlenek lenni örömeinkben, tudunk-e értékeket nyújtani párunknak, s ezáltal is harmóniába kerülni önmagunkkal? Ezekre a kérdésekre is kereste a választ a negyedik Csajos esten Riesz Mária örömtréner-pszichológus és asztaltársasága.

Az utolsó alkalom különleges volt, különféle laza és elegáns öltözékekben vonultak be hölgyek, megjelenésüket szakértő (kozmetikus, fodrász, stylist) magyarázta, indokolta. Jó alkalom volt ez arra, hogy a résztvevők ne csak kirakati bábukon lássák egy-egy vágyott ruhadarab esését, hanem meggyőződhessenek róla, nagyobb méretben is jól tud állni egy öltözék, ha az egyéniséggel, alkattal harmonizálva választják ki. Fekete Monika stylist ehhez is adott tippeket, közben Kanizsayné Gabi kozmetikus mester éppen alkalmi sminket tett fel egy négygyermekes anyukára, Oláh Klaudia pedig azt magyarázta, hogyan élénkített az átváltoztatott ötvenes Ági hajszínén.

Ami a nőklub összetételét illeti, a 30-40-50-es korosztály a vivőr. Anikó ígéri, szeptembertől folytatják, sőt:  egyáltalán nem lehetetlen, hogy Pasiesteket indítanak. Uraim, szabad a pálya!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!