Hitel a vasműnek: csepp a tengerben?!

Dunaújváros - Két és fél havi bérköltség - ennyit jelentene a vasműnek az a 9 milliárd forint, amire kormánygaranciát várnak. Márpedig garancia semmire nincs - állítják a szakszervezetek.

Szabó Betty



Egyelőre még a lemezt csomagolják, nem a munkásruhát...


Az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje április harmadikára várta azokat a tervszámokat, amelyeket már az új létszámadatok alapján alakítottak ki az adott területek vezetői. Hivatalosan senki nem erősítette meg lapunknak, de a mindegy nyolc-tíz százalékos létszámcsökkentést eredményező tervezet  mindenhol elkészült. 

Eközben ahol lehetett, bevezették a szakaszos munkarendet, a négy műszakban dolgozóknak a legtöbb helyen már csak három műszakban kell munkába járni  ez általában heti kétnapos leállást eredményez. A bércsökkentésnek  amelyre a jelenlegi,  gazdaságilag ingatag helyzetben rákényszerül a vasmű vezetése  ez az egyik módja. Meg nem erősített információink szerint körülbelül négyszáz fős kör az, akiktől hamarosan biztosan megválik a gyár.

 

Fotó: Lázár Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!