Heti baleseti krónika: Minden napra egy...

Dunaújváros - A héten szinte egy nap sem telt el úgy, hogy ne érkezett volna jelentés balesetről Fejér megye területéről. A mintegy tizenegy balesetben tizenheten sérültek meg: öt súlyos, míg hat könnyű sérüléssel végződött.

Dunaújvárosi Hírlap

Március 27-e és április 3-a közötti héten vasárnap kivételével mindennap történt sérülésessel végződő baleset a megyében. Pénteken, hétfőn és kedden egy-egy, szerdán kettő, míg szombaton és csütörtökön három-három balesethez is riasztották a közlekedési helyszínelőket. 

A legtöbb esetben baleseti okként az elsőbbségi jog meg nem adása, az út elhagyása, figyelmetlenség és a követési távolság be nem tartása szolgált. 

Szerencsére ezek közül egy esetben sem merült fel ittasság a sofőrökkel szemben.

A szonda nem téved

A közúti ellenőrzések során azonban harmincöt ittas személlyel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek. Közülük tizennégy kerékpáros, egy segédmotor-kerékpáros és egy lassú jármű vezetője volt. A többi ittas gépkocsival közlekedett. Huszonhárom sofőr nyilatkozaton ismerte el alkoholfogyasztását, míg a többieket mintavételre állították elő. Három közülük közepesen, nyolc enyhén ittas állapotban volt, egy sofőrt pedig vezetési eltiltás hatálya alatt értek tetten a rendőrök, ezért őt szabálysértési őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!