Helyben képez szakembereket a Hankook

Dunaújváros - Az egyre szorosabb Hankook-DF összefogás eredménye a ma induló gumiipari technológiai szakmérnök képzés. Tíz hallgató kezdi meg tanulmányait szombat reggel a Dunaújvárosi Főiskolán.

Szabó Szabolcs



 

Gumira gyúrnak. Holnap százlót bont az új szakmérnöki képzés
Fotó: L.Zs.


A két féléves szakirányú tovább-képzésen hazánkban eddig egyedülálló módon gumiipari szakmérnököket képeznek. A képzés a Dunaújvárosi Főiskola Anyagtudományi és Kohászati Intézetében folyik majd dr. Zsámbók Dénes intézetigazgató vezetésével, a gyakorlati kötelezőket a Hankook gyárában sajátítják majd el a továbbképzés résztvevői. 


A gazdasági válság ellenére kiemelt figyelmet kíván cégünk fordítani a szakemberképzésre. A helyi főiskolával közösen indított szakmérnöki képzés is bizonyítja, hogy az versenyszférával együttműködve igenis lehet piacképes tanulmányokat indítani a felsőfokú intézményekben. Az oktatási kínálatnak rugalmasan kell alkalmazkodni a piaci kihívásokhoz, a DF ebben remek partnernek bizonyul... 

Remélhetően ez a közösen indított szakmérnöki képzés beváltja majd reményeinket, és a jövőben tovább szeretnénk lépni a szakképzés és az egyetemi tanulmányok területén is  fogalmazott a kurzus indításával kapcsolatban a pénteki sajtótájékoztatón Bányai Tibor, az abroncsgyár humánerőforrás-igazgatója.  A főiskola számára is létfontosságú, hogy használható szakembereket neveljen a térségben működő cégeknek. A Hankook technológiája egyedülálló szakmai ismereteket  kíván, amit a vállalattal együttműködve egy két féléves képzés  tudunk majd biztosítani. A két szemeszter alatt összesen hatvan kreditet szerezhetnek meg tanulóink, akik az elméleti képzés mellett a Hankook  gyárában sajátíthatják el a gyakorlati kötelezőket  - tette hozzá dr. Szántó Jenő, oktatási rektorhelyettes.    



 

 

Címkék#Hankook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!