Hazatértek Európa-bajnok öttusázóink

Székesfehérvár - Hazaérkezett az angliai Gillinghamból az Alba Volán SC öttusaszakosztályának aranycsapata. Kedden délután érkeztek meg a fehérvári "aranyemberek", az öttusa Európa-bajnokságon 5 aranyat szerző volánosok nagyobbik felével találkozhattunk.

Silye Sándor

A szerdán kezdődő ifjúsági A Európa-bajnokság résztvevőinek szállást adó hotel előtt vártuk az aranycsapatot. Gyenesei Leila a fővárosban maradt a szüleinél, ám  Kovács Sarolta és Demeter Bence fáradtan, de örömmel szállt le a buszról. Korponai István, az Alba Volán SC szakmai igazgatója is nyúzott volt, miközben Erős István, az öttusa szakosztály igazgatója fogadta őket. A siker nagyszerű, hiszen Kovács és Gyenesei aranyérmet szerzett csapatban és a váltóban, Kovács olimpiai kvóta tulajdonossá lett, Demeter Bence pedig az Európa-bajnok férfiváltó egyik húzó embere volt.

- Nagy sikert értünk el Gillinghamban, Saciban nagyon bíztunk, sikerrel járt, büszkék vagyunk rá. Leilának nem sikerült, de lesz még lehetősége a javításra. Bence első éves juniorként aranyérmet nyert a felnőtt váltó tagjaként, ez pedig több, mint tisztes helytállás a részéről! - mondta Erős István.

- Jó selejtező után vegyes  döntő következett. Kovács Saci kvótát szerzett, ha Bencének szerencséje lett volna, és nem olyan rossz lovat húz, akár abban a számban biztosíthatta volna az olimpiai részvételt  érő helyezését. Ha van legalább egyéves felnőtt rutinja, már most kivívta volna az indulás jogát. Leila a vívásban hibázta el az esélyét, mert az úszása és a lovaglása megfelelő volt.  Pedig jobb vívó annál, amit mutatott, pszichés okai voltak annak, hogy nem produkálta azt, amit a selejtezőben mutatott. Bence esetében mindent elmond, hogy a váltó húzóembereként teljesített! Összességében nagyon elégedettek lehetünk - elemzett Korponai István.

További részletek itt, az fmh.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!