Három vidéki járatát ritkítaná a helyi volán

Dunaújváros - Új és megszűnés előtt álló buszjáratok is szerepelnek csütörtökön a közgyűlés előtt. A Decathlonhoz kellene busz, több vidéki járat viszont veszteséges.

Szigeti Sándor

A Park Center II. azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a helyi 18-as számú busz útvonalát hosszabbítsák meg a hamarosan megnyíló Decathlon áruházig.  Az áruház tulajdonosa vállalná a járat meghosszabbításához szükséges autóbusz-öböl megtervezését és kiépítését is. Problémát az okoz, hogy a buszmegállóhoz ezető útnak  önálló helyrajzi száma nincs, nem bejegyezve a földhivatalnál. A kérdésről ma tárgyalnak a képviselők.

Az Alba Volán Zrt. szeretné ritkítani három távolsági járatát. Az egyik a hétvégi Dunaújváros - Adony - Ercsi - Budapest útvonalat érinti. A reggel hat óra húsz perckor induló, a tizenegy óra ötvenperces, valamint a délután két órai járatot szűntetnék meg. Az indok, hogy kevés rajtuk az utas, illetve a gazdasági válság miatt szükséges szigorú költségcsökkentés. Erdős Sándor, az Alba Volán Zrt. Dunaújvárosi Üzemigazgatój lapunk kérdésére elmondta: további két vidéki járatukon borzasztóan alacsony a kihasználtság. A jelenleg naponta induló Dunaújváros - Kecskemét - Orosháza - Békéscsaba járatot a jövőben csak pénteken és vasárnap üzemeltetnék. Ezt ugyanis döntő többségében kollégista diákok veszik igénybe.   

Ritkítanák továbbá a Dunaújváros - Sárbogárd - Enying - Siófok járatot, amelyen szintén alig van utas. Amennyiben közgyűlés a menetrend változatlanul tartása mellett dönt, az Alba Volán a gazdaságtalanul üzemelő járatokhoz támogatás kérhet a várostól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!