Hankook: Megkétszerezheti a kapacitását

Dunaújváros/Rácalmás - Mintegy fél évvel korábban, már ebben a hónapban megkezdődik a rácalmási Hankook-gyár második ütemének építése.

MTI

A Világgazdaság szerdai számában azt írta: a 230 millió eurós beruházás révén a gyár 2011 végére megkétszerezheti kapacitását, így a kibocsátott abroncsok száma meghaladhatja az évi tízmillió darabot. A Világgazdaság értesülése szerint az új üzembe felső kategóriás, nagy teljesítményű - köztük valószínűleg defektmentes - abroncsok termelését telepíti a Hankook Tire.

A lap emlékeztetett: a gazdasági és pénzügyi válság hatására a Hankook tavaly úgy határozott, hogy egy évvel - 2010 első fél évére - elhalasztja a beruházás kezdetét, ám a koreai és a kínai gyárak távolsága, valamint az európai piaci igények miatt kénytelen volt módosítani ezt a tervet. Emellett a foglalkoztatottak száma is több lesz a kezdeti 1.500 fős elképzelésnél, a jelenleg 1.250 embernek munkát adó gyár 2012-től kétezer alkalmazottal dolgozik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!