Hamburger Dunaújváros: Nincs vége a kényszerpihenőnek

Dunaújváros - Mégsem indították újra a termelést a Hamburger Dunaújvárosi Kft. vezetői tegnap reggel...

Körmendi Erzsébet

A cég április elsején, azaz múlt csütörtökön leállt. A vezetők  azt mondták a múlt hét elején, hogy a kényszerpihenő április 8-ig (csütörtökig) tart a Hamburger Dunaújváros Kft.-nél  a leállás idejére szabadságra küldték a társaság hetven dolgozóját.

A menedzsment tagjai a helyszínen, Dunaújvárosban tanácskoztak szerdán délután, a folytatásról azonban nem döntöttek. Dr. Szikla Zoltán  ügyvezető igazgató lapunk kérdésére azt válaszolta: A berendezés indításának pontos dátumát még nem tudjuk. Esetleg pénteken érdeklődjenek újra...

Az osztrák Prinzhorn csoporthoz tartozó vállalkozás a cég két dunaújvárosi papírgépe közül a régebbit  a hármas számút   működteti. A termelés szüneteltetésére a papíráraknál erőteljesebben növekvő, magas termelési költségek és  a hulladékpapír-hiány miatt kényszerült a  kft. A korábbi sajtóközlemény szerint: ha  a helyzet nem változik, a jövőben rendszeresen számítani kell hasonló szünetekre, és radikálisabb intézkedésekre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!