Halálos baleset: kisbusz és teherautó ütközött Rácalmásnál (fotóval)

Székesfehérvár - Egy ember meghalt, három súlyos, életveszélyes, egy pedig könnyű sérüléseket szenvedett hétfőn Rácalmásnál, a 6-os főúton történt balesetben; a sérülteket mentőhelikopter szállította kórházba - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Szigeti Sándor

A fővárosból tértek hazafelé és már csak néhány kilométerre voltak a városhatártól azok a dunaújvárosi munkások, akik tragikus balesetet szenvedtek.


A kisteherautó oldalát szinte letarolta a nyergesvontató - egy utas meghalt
Fotó: Vohlmann György
 
Mindez a régi hatos úton, Rácalmás déli határában történt hétfőn délután öt óra után néhány perccel. Egy learatott mustárt szállító Tatra nyergesvontató és egy Peugeot Boxer típusú kisteherautó ütközött frontálisan össze. A kamion gyakorlatilag letarolta a Boxer bal oldalát. A balesetet az első adatok szerint az okozta, hogy a kisteherautó vezetője elaludt a volánnál, és áttért a szemközti sávba:
- Ott ültem mellette. Még rá is kiabáltam, hogy hová mész, de már nem volt idő semmire. Valószínűleg elbóbiskolt a volánnál - mondta el lapunknak a Peugeot egyik utasa. Ő szerencsésnek mondhatja magát, gyakorlatilag karcolás nélkül megúszta a balesetet.
 
A kisteherautóban egy 44 éves dunaújvárosi férfi életét vesztette. Hárman életveszélyesen sérültek, egy személy pedig könnyebben. A sofőrt a Honvéd kórházba, egy utast Székesfehérvárra szállítottak mentőhelikopterrel - mondta el lapunk kérdésére Németh-Kész Mónika, rendőrségi sajtószóvivő. 
- Gyér volt a forgalom, de így sem láttam semmit, csak a csattanást hallottam. Vizet fakasztottam a kormányból, hogy az úton tartsam a szerelvényt, többet nem tehettem - mondta a Baracsról Adonyba tartó Tatra sofőrje.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!