H1N1 - Vaklárma!

Dunaújváros - Az országos és a helyi médiában is megjelent a hír: H1N1 vírus fertőzésének alapos gyanújával kezelnek egy beteget a Szent Pantaleon Kórház infektológiai osztályán. Most már biztos: vaklármáról van szó.

MTI/AP

A kórház infektológiai osztályára a hét közepén lázas tünetekkel és felsőlégúti panaszokkal került be egy beteg. Mint kiderült: egy Hild középiskolás diákról van szó. Ezt az intézmény igazgatója, Kolics Gábor is megerősítette. Annak a már-már konkrétumként kezelt híresztelésnek, hogy Dunaújvárosban is megjelent az új típusú influenzavírus, az adhatott némi táptalajt, hogy több Hildes diák  - miután értesültek társuk kórházba kerüléséről - nem ment be a tanítási napra, attól tartva, hogy iskolájukban is a H1N1 szedi "áldozatait".

A kórházban kezelt diáknál elvégezték a szükséges vizsgálatokat - mondta el dr. Máté-Kasza László főorvos főigazgató. A fertőzésre fókuszált minden vizsgálat eredménye negatív lett, tehát most már bizonyos, hogy nálunk ezúttal még nem a H1N1 vírus ütötte fel a fejét. S remélhetőleg ez sokáig így is marad... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!