Gyertyafényes hétfő este a Római körúton

Dunaújváros - Másfél óra alatt hárították el annak a trafónak a hibáját, amely miatt négyszáz lakásban nem volt áram hétfőn este a Rómain. Az emberek meg boroztak...

Dunaújvárosi Hírlap

Amint arról beszámoltunk közel négyszáz lakás maradt átmenetileg áram nélkül hétfőn este a Római városrészben.  A szolgáltatás azért szünetelt, mert tönkrement az egyik trafóház kábelfeje.

- Négy-öt nagyobb robbanást hallottunk. Még a madarak is megálltak a levegőben egy pillanatra - nyilatkozta lapunknak  Kővári Zoltán, aki a tűzoltókat értesítette.

A kábel meghibásodása ugyanis hatalmas füsttel járt, ezért riasztották a tűzoltókat.

- A helyszínre érkező kollégák másfél óra alatt, este nyolc órára hárították el a hibát - mondta el az eset másnapján Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. regionális kommunikációs referense.

A kezdeti riadalom után feltalálták magukat a dunaújvárosiak. Legalábbis erről árulkodik néhány érdekes hozzászólás a www.dh-online.hu oldalunkon.

Többen gyertyafénynél, egy üveg vörösbort kibontva romantikáztak az áramszünet alatt.  Éva54 nevű hozzászólónk szerint szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Más a szolgáltató gyors beavatkozásáét dícsérte.

 Akadt azonban olyan is, aki tréfásan arra emlékeztetett: a nagy new yorki áramszünet után kilenc hónappal feltűnően sok baba született...

Hétfő, 19:22 perc: Közel négyszáz lakás maradt áram nélkül átmenetileg hétfő este a Római körúton. Egy trafóház meghibásodott kábelfeje okozta a bajt.

Egy környékbeli lakó, Kővári Zoltán riasztotta először a tűzoltókat, akik két szerkocsival vonultak a helyszínre a Római körút 25. szám elé.

- Négy-öt nagyobb robbanást hallottunk. Még a madarak is megálltak egy pillanatra - idézte fel a történteket a robbanás szemtanúja.

A rendőrök  hamar kiértek, őket követték az E.ON képviselői. A lakók panaszkodtak: nagyon sok helyen nem volt  áram a környéken. A Váci Mihály úti pékségben is akadozott a szolgáltatás. Több távolabbi  városrészben is áramingadozást lehetett tapasztalni. Az izzók elhalványultak, majd újra erősebben világítottak.

A robbanás este negyed hét tájában történt. Varga Ivett, a cég kommunikációs referense elmondta: nem robbant fel a trafóház, csupán egy kábelfej hibásodott meg, amely valóban nagy füsttel járt.

Háromszázkilencvenegy lakást érintett az áramkimaradás. A szerelők egy órán belül ígérték a hiba elhárítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!