Gyereknap: Sportos és játékos program lesz a falvakban

DH-összeállítás - Daruszentmiklóson, Előszálláson, Kulcson, Perkátán és Rácalmás legifjabb lakói kedvükre való programok között válogathatnak ezen a hétvégén.

Körmendi Erzsébet

Daruszentmiklóson pénteken lesz a  gyermeknapi kavalkád az általános iskola udvarán. Tanulás helyett 10 órától sportvetélkedők, délután népi játékok, és kézműveskedés várja a kicsiket és a nagyobbacskákat. Az elemózsiáról a polgármesteri hivatal gondoskodik. 

Előszálláson pünkösdölő gyermeknapot tartanak - szintén péntek délután - az iskolaudvarban a település civil szervezeteivel. A megnyitót 14 órára tervezték. Fellépnek az óvodások és az iskolások, valamint has- és break-táncosok. A játék-show a következőkből áll: íjászat, célbadobás, farönk-hajítás, horgászat, görkocsolyás hokibajnokság, vakszlalom, távirányítós autóverseny, kincskeresés Benedek Elek tiszteletére, szalmabálás akadályverseny, sárkánykészítés,  röptetés, mocsárjárás, zsákbanfutás. Este pünkösdi király választás és tábortűz melletti közös éneklés szerepel a programban. 

Kulcson szombaton 15 és 19 óra között a faluháznál tartják a gyermeknapot. Állatsimogatás, pogácsasütés, versenyjátékok,  táncház,  családi alkotóműhely várja a kicsiket.

Perkátán parkavatással kötik össze a gyermeknapot, amely szombaton 10 órakor kezdődik a Kastélykertben.   A színpadon színvonalas műsor szórakoztatja a vendégeket. Mellett lesznek versenyek és játszóház délelőtt és délután egyaránt, továbbá: kutyás bemutató, süti-sarok, gofri, kürtöskalács és más finomságok.

Rácalmáson a gyerekek veszik át az uralmat a Jankovich-kúriában vasárnap délután. Nagy koncerttel, a 100 folk celsiussal kezdenek fél kettőkor, utána a helyi ifjak csoportjai lépnek színpadra, és cirkuszi előadás következik 16 órakor. Enni- és innivalóról az óvoda gondoskodik. További kínálat:  kézműves mesterségek, arcfestés, légvár,  trambulin, aszfaltrajz-verseny,  lovaskocsikázás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!