Gyászol a főiskola

Dunaújváros - A selmeci hagyományőrzők búcsúztatják szombaton Molnár Pétert, alias Gyurmát, aki vasárnap hunyt el egy tragikus balesetben.

Szigeti Sándor



A főiskola főépületére kitették a fekete zászlót 

Fotó: Lázár Zsolt


Az egész Alma Mater megrendült, amikor kiderült: a Székesfehérvár melletti Kisfaludon vasárnap történt tragikus  baleset áldozata a Dunaújvárosi Főiskola végzőse. 

Molnár Péterre családi házuk hátsó műhelyében borult rá egy közel három tonnás esztergapad. A huszonhét éves fiatalember életét a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni.

- Most júniusban vette át a diplomáját, anyagmérnökként végzett. A Kohász Valéta Bizottság úgynevezett Major Domusa volt, ő szervezte  például a kohász szakesteket. Igazi közösségi embernek ismertük meg, mindig mosolygott. Pénteken még együtt voltunk kint a selmecbányai szalamanderen. El sem hiszem, mi történt - mondta  lapunknak Kádas Tamás Balázs, a főiskola hallgatói önkormányzatának elnöke.

A hallgatói önkormányzat és a főiskola szeretne méltóképpen búcsúzni  Pétertől, akit a diáktársak csak Gyurmaként és Csontként ismertek. Mivel Péter az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Diákegyletének elnöki tisztségét is betöltötte korábban,  bányásztemetés lesz szombat délután két órakor a kisfaludi temetőben.

A selmeci hagyományőrzők külön buszjáratokat indítanak Dunaújvárosból. Régi bányászdalokat énekelnek majd a sírnál, a koporsót pedig bányászlámpákkal kísérik. Molnár Péter huszonhét évet élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!