Frank Kovács: egy álom teljesült

Dunaújváros/Székesfehérvár - A jégkorong-szurkolók még biztosan emlékeznek az Alba Volán kanadai-magyar játékosára, Frank Kovácsra. Vele beszélgettünk a vasárnapi Magyarország - Kanada vb-meccsről.

Bobory Balázs

A magyar válogatott vasárnap Kanadával találkozik 20.15 órakor. A meccs apropóján kerestük meg a Torontóban élő Frank Kovácsot, aki nemcsak a székesfehérvári együttest, hanem a magyar válogatottat is erősítette.

- Szeretném azzal kezdeni, még mindig sokkol Ocskay Gábor halála. Nemcsak csapattársam, hanem jó barátom is volt. Kevés olyan jó hokissal játszottam profi pályafutásom során, mint vele.

- Tudjuk, hogy Kanadában az NHL rájátszása tartja lázban az országot, Önt mennyire érdekli a világbajnokság?

- Nagyon várom, már csak a magyar csapat játéka miatt is. Nagy álom teljesült, amikor a magyar válogatott feljutott az A csoportba.

- Kanada a magyarok csoportbeli ellenfele. Milyen erős lesz a juharleveles válogatott?

- Kanada, mint mindig, most is nagyon erős csapattal vesz részt a világbajnokságon, az aranyérem egyik esélyese. De a sport attól érdekes, hogy ott semmi sem biztos, időnként az esélytelen is megverheti az erősebbnek tartott ellenfelét. Remélem a magyarok sem felejtik ezt el, és meglepetést okoznak. Hiszem azt, bárkit megverhetnek.

- Kanadát is?

- Ha a magyar csapat teljes erővel játszik, nem fél senkitől, nagy szívvel küzd, és nem hibázik, bárkit megverhet, így miért ne lehetne esélye akár Kanada ellen is. Nemrég hallottam, hogy Finnországot is legyőzték az egykori csapattársaim, hát miért ne sikerülhetne egy újabb bravúr?

- A televízióban követi majd a világbajnokság eseményeit?

- Igen. Az biztos, hogy a Kanada - Magyarország mérkőzést megnézem. Nagyon boldog vagyok, hogy újra látom majd játszani az egykori társaimat. Egy kicsit fáj a szívem, mert szívesen lennék én is a pályán.

- Tartja-e a kapcsolatot a volt csapattársakkal?

- Először is minden nap eszembe jut valami élmény, amit Magyarországon átéltem. Kapcsolatban vagyok a srácokkal, szinte minden nap beszélünk, nagyokat nosztalgiázunk. Profi pályafutásom legszebb éveit töltöttem Magyarországon.

- Öt éve költözött vissza Torontóba. Hogyan telnek a civil napok?

- Rendőrtiszt vagyok, és nagyon élvezem ezt az izgalmas munkát. Szabadidőmben a családommal vagyok, illetve edzősködöm egy tizenöt-tizenhét évesekből álló csapatnál, amely AAA-ligás. Szóval minden rendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!