Főút mellett most nem jó lakni

Daruszentmiklós - Repedeznek a házak a falu kisszentmiklósi főútja mentén. A helyiek szerint a sztrádaépítéstől, ám...

Pekarek János

A tavasszal nagy erőkkel kezdődött útépítés ugyan mára a befejezéshez közeli állapotba került, ám a Fehérvári út mellett lakók kártérítéséről ezt közel sem mondhatjuk el.

- A cég azt állítja: azok a teherautók, amelyeknek rendszámait eljuttattuk hozzájuk, nem az ő részükre szállítottak anyagot - vázolta a helyzetet Opposits. - Azt sem ismerik el, hogy a károk az építkezés ideje alatt, teherkocsiktól keletkeztek volna - mondta a képviselő.

Daruszentmiklós kisszentmiklósi településrészén az ősz elején közel száz károsult jelentkezett Opposits János felhívására. Az ő lakóépületeikben kisebb-nagyobb károkat, elsősorban repedéseket okoztak a Fehérvári úton (rendszerint a sebesség- és súlykorlátozások be nem tartásával) áthaladó teherautók.

A helybeliek felírták a kocsik rendszámát. Bár a listát nem tartja hitelesnek az útépítő cég, a kisszentmiklósiak enyhén szólva valószínűtlennek tartják, hogy nem az M6-os autósztrádának közvetlenül a településrész déli határában zajló építkezésére hajtottak volna a teherautók. Közel- s távolban ugyanis semmilyen telephely nincs, ami ekkora teherforgalmat vonzana magához...

Opposits elmondta: a kezdetben közel száz kárbejelentő a legújabb hírekre alig húszra csappant. A szakértői és a bírósági eljárásra ugyanis nincs pénzük az embereknek. A megmaradtak összesen két és hárommillió forint közötti összeget igényelnek a Porr Kft-től: házanként átlagosan százezer forintot.

A képviselő hozzátette: megpróbálják bírósági eljárás nélkül, a kivitelező kötelező felelősségbiztosításának terhére behajtani a követeléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!