Forma-1 - Vettelé az Európai Nagydíj

Sebastian Vettel (Red Bull) nyerte vasárnap Valenciában a 62. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság nyolcadik futamát, az Európa Nagydíjat.

MTI

A vb-címvédő német pilóta mögött a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) végzett a második helyen és az ausztrál Mark Webber (Red Bull) lett a harmadik.
Vettel idei hatodik, pályafutását tekintve pedig 16. futamgyőzelmét szerezte meg. A 24 esztendős versenyző rajt-cél győzelmet aratott a valenciai városi pályán és hatalmas előnnyel, 77 ponttal vezeti a pontversenyt. Sorozatban tizedik versenyén végzett dobogós helyen.
Gond nélkül lezajlott a start, Vettel és Webber maradt az első és a második helyen, Alonso és csapattársa, a brazil Felipe Massa megelőzte a brit Lewis Hamiltont (McLaren). A tizedik kör végéig nem változott a sorrend az élen. 
Az élbolyból először Webber járt (14. kör) a boxutcában, majd nem sokkal később Vettel és Alonso is kereket cserélt. A boxlátogatások után Vettel, Webber, Alonso, Hamilton, Massa és Jenson Button (brit, McLaren) volt az első hat pilóta sorrendje. 
A 21. körben Alonso remek manőverrel megelőzte Webbert és felzárkózott Vettel mögé a második helyre.  
Féltávnál a Vettel, Alonso, Webber trió száguldott az élen, a vb-címvédő német pilóta előnye 3.5 mp volt a spanyollal szemben. 
A második kerékcseréket követően Vettel maradt az első helyen, ezúttal Webber volt a második és Alonso a harmadik. 
Webber és Hamilton a 43. körben cserélt harmadszor kereket, Alonso még maradt három kört és sikerült az ausztrál pilóta elé kerülnie. 
Vettel a 47. körben járt újra a boxutcában és az első helyre tért vissza, mögötte pedig Alonso, Webber, Hamilton, Massa, és Button robogott. 
A hajrában már nem változott a sorrend az élen. A 24 pilóta közül 17-en körhátránnyal fejezték be a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!