Felfoghatatlan tragédia: Meghalt Ocskay Gábor! (Frissítve: 20:04)

DH - Harmincnégy éves korában szerda hajnalban elhunyt <em>Ocskay Gábor</em> válogatott jégkorongozó. A klasszis éjfélkor rosszul lett, kihívták hozzá az orvosokat, de már ők sem tudtak segíteni rajta. Nyomonkövetés a dh-val.

Szabó Judit


Születési hely, idő: Budapest, 1975. szeptember 11.

Elhunyt: 2009. március 25.

Klubja: Alba Volán (1981-2009)

Eredményei: kilencszeres bajnok (1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009). Az év játékosa (1994, 1995, 2006), 3-szor az év csatára, 5-ször a legtechnikásabb játékos. 187-szeres válogatott, 1998, 2000 a C csoportos világbajnokságon 1., 2008 a Divízió I-es vb-n győztes, s a feljutott csapat tagja, 2002, 2007 a Divízió I-es vb-n 2., 2003, 2005 a Divízió I-es vb-n 3.

Tanulmányok: Testnevelési Egyetem, 1996-2000.

A csapattársak és a szurkolók az jégcsarnoknál találkoznak, hogy együtt emlékezzenek az elhunyt játékosra. A helyszínen van Ocskay Gábor húga és édesanyja is. 

Ocskay Gábor kedd este 11 órakor lett rosszul Budapesten, családtagjai azonnal elindultak Fehérvárról, hogy felérjenek hozzá. A játékost háromszor próbálták újjáéleszteni, de sajnos sikertelenül. A sportoló amúgy januárban és februárban is ellenőrzésen vett részt, de problémát nem találtak nála.


Az elhunyt Ocskayról neveznék el a jégcsarnokot 


11:03 perc: Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója bejelentette, kezdeményezi majd, hogy a fehérvári jégcsarnok ezentúl ifj. Ocskay Gábor nevét viselje.

Mint ismeretes, szerdára virradóra elhunyt az Alba Volán harmincnégy éves játékosa, Ocskay Gábor, a jégcsarnoknál reggel óta gyászolnak a szurkolók, háromnegyed 10-re a csapattagok is megérkeztek, s együtt gyászolják társukat.  Időközben megérkezett Budapestről Gábor volt csapattársai az NZ Stars játékosai, kangyal Balázs, Svaszlek Bence és Majoros Gergely is. 

A jégcsarnokhoz látogatott Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere is, aki elmondta, Székesfehérvár Megyei Jogú Város saját halottjának tekinti Ocskay Gábort.  Hozzátette, csütörtökön a közgyűlés elé terjeszt egy javaslatot, hogy méltóképpen  emlékezzenek a kiváló sportolóra.

Warvasovszky Tihamér elmondta: "Nem lehet leírni azt az érzést, amit ilyenkor egy ember, egy barát érez. Szombaton még a nyakábaakasztottam az érmet, és boldogan ünnepelt, most pedig ezzel a tragédiával szembesültünk." A polgármester három szál fehér rózsát helyezett el és mécsest is gyújtott a csarnoknál. 

11:27 perc: A tragikus hirtelenséggel elhunyt Ocskay Gábor halála sokakat megrendített. Telefonon értük utól Kercsó Árpádot, Berényi Norbertet, Faragó Gyulát és kérdeztük meg, mit éreznek most, ebben a szörnyű pillanatban? A cikket ITT találja.


12:08 perc: Az MTI összeállítása az egészségügyi problémák miatt elhunyt aktív magyar sportolókról:


- BÁNKA KRISTÓF - A harmadosztályú Fót 24 éves labdarúgója 2006. február 5-én szívroham következtében hunyt el otthonában.


- BOGDÁN BALÁZS - Az Univer-KTE kosárlabdacsapatának játékosa 2003. november 7-én edzés után hazament, elaludt, s többé már nem ébredt fel. Halálát szívelégtelenség okozta.


- DÁRDAI BALÁZS - A másodosztályban szereplő Barcs labdarúgója 2002. július 20. mérkőzés közben veszítette életét. A német Hertha BSC-ben játszó Dárdai Pál 23 éves öccse egy ütközést követően elveszítette eszméletét, lenyelte a nyelvét, s ugyan a légútjait szabaddá tették az orvosok, az életét már nem tudták megmenteni.


- FEHÉR MIKLÓS - a magyar labdarúgó-válogatott és a portugál Benfica 24 éves csatára 2004. január 26-án a Vitoria Guimaraes elleni mérkőzés hosszabbításában szívinfarktust kapott, majd a kórházba szállítást követően meghalt.


- KOLONICS GYÖRGY - A kétszeres olimpiai bajnok kenus 2008. július 15-én edzés közben rosszul lett, majd elhunyt. A 36 éves sportoló egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A csepeli parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült, a kiérkező mentők pedig már nem tudtak segíteni rajta. Halálát szívtágulattal járó szívizombetegség, következményes heveny balszívfél-elégtelenség okozta.


- OCSKAY GÁBOR - Az Alba Volán válogatott jégkorongozója 2009. március 25-én szívinfarktusban hunyt el. A fehérvári játékos éjfélkor lett rosszul, s a mentők sem tudtak rajta segíteni, 33 évet élt.


- SZABÓ ISTVÁN - A labdarúgó NB III-ban szereplő Uraiújfalu 26 éves játékosa 2004. június 1. csapata edzésén összeesett és a pályán meghalt.


- ZAVADSZKY GÁBOR - A magyar labdarúgó-válogatott korábbi középpályása, az AEL Limasszol labdarúgója 2006. január 6-án, életének 32. évében elhunyt Cipruson. A tragédiát a boncolás alapján szívroham és tüdőembólia okozta.


- ZSIBORÁS GÁBOR - A magyar labdarúgó-válogatott kapusa 1993. szeptember 7-én halt meg, egy héttel azután, hogy a nemzeti csapat edzésén rosszul lett, s elvesztette eszméletét.


Miért halhatott meg Ocskay? - a játékos szívbetegségéről vallott

12:38 perc: Az fmh 2004. szeptember 28-án cikket jelentetett meg Remény a visszatérésre címmel. Az interjúban Ocskay Gábor szívbetegségéről, s az akkor még kétséges visszatérés lehetőségéről vallott.

12:54 perc: Székesfehérvár - Dél körül érkezett meg a fehérvári jégcsarnok bejáratához idősebb Ocskay Gábor, aki térdre borulva, zokogva siratta fiát. A hajnalban elhunyt ifjabb Ocskayról szerdán hat órakor emlékeznek meg a hazai jégpályáknál.


Fotó: Koppán Viktor

A fehérváriak szakosztály-igazgatója ezután bement a csarnok VIP-helyiségébe, ahol Gábor rokonsága gyülekezik. Idősebb Ocskay Gábor 14 órakor tart sajtótájékoztatót. 

Szinte valamennyi magyar jégpályánál, valamint a három magyar válogatott jégkorongozót foglalkoztató franciaországi Brianconban is gyászolják a szerda hajnalban elhunyt Ocskay Gábort.

A dunaújvárosi Jégcsarnoknál szerda este hat órai gyertyás megemlékezésről készült képeket ITT találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!