Féláron utazott - volna, de leszállították a hamis utalványt felmutató férfit

DH – Vasárnap délelőtt fülelték le a vonaton azt a férfit, aki hamis, 50%-os kedvezményre jogosító utalványt használt fel utazásához.

duol.hu

A 27 éves kaposvári férfi a Budapest-Kaposvár között közlekedő vonaton utazott vasárnap.

A jegyvizsgálónak az általa átadott utalványon a Somogy Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Igazgatóságának pecsétje volt annak ellenére, hogy a férfi nem ott dolgozik. Amikor a jegyvizsgálónak feltűnt, hogy az utalvány hamis, kérdőre vonta az utast.
A fiatalember megpróbálta kivenni a kalauz kezéből a papírt, de az kettészakadt. Egyik fele a jegyvizsgálónál maradt, míg a másik a férfinél, aki a nála lévő darabot kidobta az ablakon.

A jegyvizsgáló ekkor segítséget kért a Készenléti Rendőrség egyik próbaidős őrmesterétől, aki szintén a vonaton utazott. Ő a Sárbogárdi Rendőrkapitányság ügyeletét értesített a történtekről, majd a sárbogárdi vasútállomáson a jegyvizsgálóval együtt leszállíttatta a férfit, és átadta a járőröknek.

A fiatalembert közokirat-hamisítás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Vallomást nem tett, szabadlábon védekezik – tájékoztatott hétfőn Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!