Fejér idén is ott lesz a vágtán

Csabdi, Budapest - Fejér megyéből egyetlen település színeiben indulhat ló az idei Nemzeti Vágtán. Csabdi már évek óta megjelenik a lovas rendezvényen.

Silye Sándor

Idén hetvenkét település színeiben indul ló és lovas a szeptember 14-e és 16-a között megrendezett Nemzeti Vágtán, amelyek között most is ott tündökölhet Csabdi neve és címere! Egy helyi vállalkozó, Veszelovszki Zsolt cége már harmadik éve  támogatja így a Fejér megyei települést.  
 - Nagy öröm számunkra, hogy idén is be tudunk mutatkozni a vágta korzón. Ez azt jelenti, hogy felállíthatunk egy standot Csabdinak, ahol az érdeklődők megismerhetik a települést, s akár később e találkozás nyomán el is jönnek hozzánk -  mesél a rendezvény turisztikai jelentőségéről Tankó Károly polgármester, aki szerint persze az sem elhanyagolható, hogy jó érzés lesz idén is tudni: van kinek szurkolni a vágtán.
 
A Nemzeti Vágta sorsolásának köszönhetően idén Csabdi a tizenkettőből a második futamban indulhat, öt másik település lovával, lovasával egyetemben: a Fejér megyei Csabdi színeiben induló ló, Keno, és lovasa, Szellei Attila,  Gödöllő, Győr-Gyirmót, a Bajai Kistérség, Hatvan és Komárom versenyzőivel küzd majd a Hősök terén felépített egyedi versenypályán. 
- Reméljük a verseny továbbra is segít Csabdinak abban, hogy a magyarországi turizmus térképére felkerüljön - árulja el  Veszelovszki Zsolt, aki szerint a település standja - benne a speciális helyi pogácsával és a Tündérvölgy Fesztivál bemutatójával -  a korzón nagyon sokat segíthet ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!