Fáklyázás: a közgyűlés is hiányolta a megfelelő tájékoztatást

Dunaújváros - A közgyűlési képviselők szóvátették: a lakókat nem tájékoztatták időben, megfelelően a fáklyázásról.

Dunaújvárosi Hírlap

A csütörtöki közgyűlésen is szóba került a múlt heti, Verebélyi úti  fáklyázás  a poros gáz elégetése a gázmotoros erőműnél , ami erős fény- és hangjelenséggel járt. A képviselők nehezményezték, hogy a lakókat nem tájékoztatták előre és megfelelő módon. - Mi célt szolgálnak akkor a lakossági riasztó rendszer hangszórói? - vetette fel Szabó Zsolt. Válaszul dr. Kukorelli Sándor jegyző elmondta: a szolgáltatók előre bejelentették a fáklyázást. Az előre jelzett gázégetésről tudott a helyi  katasztrófavédelmi igazgatóság is.   A lakosság tájékoztatási igényét  jogosnak tartották a megjelentek.

A  DVCSH ügyvezetője, Pikóné Perjési Irén elmondta, szakembereik éjjel-nappal  dolgoznak azért, hogy a gázproblémák ellenére megfelelő legyen a város távhőellátása. Az  E.ON tájékoztatása szerint az érintett szakasz teljes kitisztításához további fáklyázásokra lesz szükség. Március 10-én  és 11-én  a 6-os főút 71-es kilométerénél, valamint 14-én, szerdán az Építők útján lesz ilyen művelet. A jelentős fény- és hanghatással járó munkálatokról a közelben élőket  plakát kihelyezésével, illetve szórólapon is tájékoztatják.  Hozzátették: a fáklyázás, bár látványos munka, szokásos, biztonságos tevékenység. Ennek ideje alatt a lakossági szolgáltatásban nem várható fennakadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!