Fagy és havazás: 59 baleset országszerte

DH - A szerda reggeli órákban 59 baleset következett be a fagy és a havazás miatt, a tűzoltóknak sok helyre kellett vonulniuk.

MTI

Két halottja és 29 sérültje volt annak az 59, a szerda reggeli órákban a havazás és a fagy miatt bekövetkező balesetnek, melyhez a tűzoltókat riasztották - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

"Nagyon sok autós még nem vette észre, hogy itt a tél és növelni kell a követési távolságot, csökkenteni kell a sebességet és fel kell szerelni a téli gumikat. Ennek megfelelően a közlekedési balesetek többsége ráfutás, árokba csúszás" - mondta Szentes György szóvivő.

Országszerte havazik, az utak azonban, ha lassan is, de járhatóak. Nincs fennakadás a közszolgáltatásokban sem, zavartalan a víz, gáz és áramszolgáltatás. Nincsenek elzárt települések, az időjárás miatt nem volt szükség se kitelepítésre, sem a katasztrófavédelem által szervezett ellátásra.
A téli időjárásnak megfelelően működik az ország - mondta Szentes György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!