Erdőtűz - megelőzés

Fokozott óvatosságot kér a katasztrófavédelem az erdőtüzek megelőzése érdekében. Az elmúlt heteket jellemző meleg, aszályos időben kiszáradt aljnövényzet könnyen lángra kaphat a legkisebb lángtól is - figyelmeztetett közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI

Magyarország területének mintegy 20 százalékát borítják erdős területek, az erdőtűz-veszélyességi kategóriába sorolás alapján a legkritikusabb Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megye helyzete. Jelenleg Veszprém és Zala megyében hirdettek tűzgyújtási tilalmat. Ilyenkor az adott területen még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani - ismertette a helyettes szóvivő.
A száraz melegben fokozottan figyelni kell a szabadban, hiszen egy el nem oltott csikk vagy akár egy üvegdarabon fókuszálódó napsugár is nagy kiterjedésű tüzekhez vezethet. A tűzoltóságok riasztásának csaknem egyharmada az erdős területek tűzeseteiből adódik - közölte Hajdu Márton polgári védelmi főhadnagy.

Címkék#erdő#tűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!