Épül a sportáruház - A Decathlon novemberre tervezi a nyitást

Dunaújváros - Az Aldi, illetve a külső Park Center mögött elkezdték építeni a Decathlont. A sporteszközök legszélesebb skáláját felvonultató áruház a tervek szerint novemberben nyit.

Szabó Betty



Az építkezést egy dunaújvárosi székhelyű cég, a Grabarics Kft. végzi - a tervek szerint novemberre át is adják a mega-sportáruházat
Fotó: V.Gy.


Néhány hete kiterjedt területen földmunkákba kezdtek a 6-os út, illetve az új Venyimi út között húzódó sávban, a Park Center II épülete mögött. A Decathlon áruház építését  a Grabarics Építőipari Kft. végzi. A tervek szerint ez év novemberében már nyitna is a hatalmas üzletközpont. 

A beruházás első ütemében egy kétezer-kétszáz  négyzetméteres eladóterű áruház épül meg, melynek szerves része lesz egy külső játszótér, illetve egy kosárlabdapalánkokkal is felszerelt, de  futballpályaként is használható grund. Ezeket ingyenesen használhatják majd a vásárlók, sportolni vágyó városiak, környékbeliek. Az áruház mellett kialakítanak egy úgynevezett expozíciós zónát is,  ahol a sportüzletben kapható termékeket mutatják majd be  hasonlóan más Decathlon áruházakhoz. 

Az országban egyébként már nyolc ilyen áruház működik, a Dunaújváros mellett épülő a kilencedik üzlete lesz a sporteszközöket forgalmazó üzletláncnak. 

Az első ütem után, három-öt éven belül kerülhet rá sor, hogy  a beruházás második ütemében egy összesen  négyezer négyzetméteresre növelt eladóterű hatalmas komplexumot alakítsanak ki. A kibővített áruházban megduplázzák a termékskálát. Ez azonban  ahogy már említettük   hosszú távú elképzelés a Decathlonnál. 

A legközelebbi Decathlon áruház jelenleg Székesfehérváron található. Az ottani üzletben is mintegy hetvenféle sportághoz kínálnak különféle felszereléseket. A csapatsportok közül a futball, a kosárlabda, a kézilabda, a rögbi és a röplabda   teljes eszköztára megtalálható az áruházakban. De hamarosan elérkezik az újvárosi  kánaán a jégkorisoknak, búvárkodóknak, sőt, még a golfosoknak is! 

Még több érdekesség a pénteki lapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!