Elvitték a Rómait elcsúfító szemetet

Dunaújváros - Olvasónk jelzése alapján csütörtökön megírtuk, a hivatal pedig intézkedett: egy nap alatt elszállították a Római körutat több hónapja csúfító szeméthegyet.

Szigeti Sándor

Eke Ferenc olvasónk hívta fel a figyelmet a Római 35. számú társasház mögött éktelenkedő szemétkupacra.

Olvasónk arról számolt be, hogy a szomszédos  a 33-as  társasház szigetelését végző munkások hagyták ott a vödröket, zsákokat és más haszontalanná vált tárgyakat.

Lapunk a helyszínen járt, ahol mások is megerősítették: így kezdődött a helyi játszótértől alig húsz méterre  lévő kupac története. Czieger Pálné ugyanakkor azt is hozzátette: mivel a szeméttel hónapokon át senki nem törődött, a környékbeliek közül néhányan rászoktak, és elkezdték idehordani saját szemetüket is.

Örömteli fejlemény viszont az ügyben, hogy a szemétkupac elszállításáról egy nap alatt intézkedtek. 

A szemétkupac története élénk  és nem minden esetben elegáns  véleményformálásra késztette online kiadásunk fórumozóit.

Cserni Béla, a Római városrész egyik fideszes önkormányzati képviselője azt írta a fórumra, hogy a szemetet végül az önkormányzat költségén szállították el, holott erről a szigetelt társasház lakóközösségének kellett volna gondoskodnia. A képviselő egyben az olvasók figyelmébe ajánlotta a hagyományos Római városrészi takarítási napot, amelyet jövő héten csütörtökön tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!