Elkezdődött az egészségügyi átalakítás

Székesfehérvár - A Semmelweis-terv vitairat kíván lenni, amely kijelöli az irányokat. Ezeket helyben egyeztetve alakul majd ki az a változat, amit végrehajtunk mondta az egészségügyért felelős államtitkár a fehérvári Szent György Kórházban rendezett csütörtöki fórumon.

Hajnal Csilla



- Az egész ellátórendszert érték igazságtalanságok, teljes rehabilitációt nem ígérhetek, de a folyamat elkezdődött, az idei pluszpénzeket már ennek jegyében osztottuk el - jelentette ki, hozzátéve: 2012-től vezethető be az új finanszírozási rendszer.
- Örülünk, ha vitát provokáltunk: mi letettünk egy tervet, de új társulási lehetőségek is léteznek. Figyelembe kell venni a természetes betegmozgásokat, hol van az ellátás és hova jár a beteg, és racionális döntéseket kell hozni. Nem baj, ha ennek az együttműködő partnerek elébe mennek - mondta Szócska Miklós arra a kérdésre, amely a tervezett nagytérségi központok beosztását firtatta. A vitairat szerint Fejér, Veszprém és Buda alkotná a nagyjából egymillió embert ellátó területet, ám mint arról lapunkban is beszámoltunk, Fejér és Veszprém megye egy Somoggyal közös együttműködést képzel el.

Az államtitkár a minden szintet sújtó adminisztrációs terhek csökkentését is ígérte.
Kérdésre válaszolva az államtitkár kiemelte: - bár a tervezet szövegében talán nem jelenik meg elég hangsúlyosan, de a járóbeteg-szakellátás az egyik nyertese lesz az átalakításoknak. Nincs arra szükség, hogy mindenkit kórházban gyógyítsunk, ha erre képes a szakellátás is - emelte ki.



Szócska Miklós Fehérvár előtt Veszprémben járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!