Életveszélyes sérülés: kétmázsás gép dőlt rá egy munkásra

Dunaújváros - Életveszélyesen megsérült az a munkás, akire tegnap reggel dőlt rá egy homokfúvógép egy dunaújvárosi cég telephelyén.

Szigeti Sándor

A közel kétmázsás szerkezet emiatt megbillent, majd rádőlt a szerencsétlenül járt dolgozóra.

A sérült ellátását a Dunaújvárosi Mentőállomás dolgozói kezdték meg, ám a helyszínre mentőhelikoptert kellett riasztani:

- A Papírgyári úton található helyszínről életveszélyes állapotban, gerincsérüléssel szállították a sérültet Budapestre, a Fiumei úti kórházba - mondta el lapunk kérdésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

R. Szabó Ágnes hozzátette: a baleset pontos körülményeit a Közép-dunántúli Munkavédelmi Felügyelőség szakemberei jelenleg is vizsgálják. Az elsődleges adatok szerint a baracsi férfi feltehetőleg olyan tevékenységet végzett, amelyet az előírások szerint két embernek kellett volna. Azt, hogy valóban úgynevezett önhibás munkabaleset történt-e, a munkavédelmi főfelügyelőség vizsgálatának kell tisztáznia.

Amint azt lapunknak tegnap koraeste az Országos Mentőszolgálatnál elmondták: a fiatal férfi állapotát sikerült stabilizálni az Országos Baleseti Intézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!