Egy szerelmi háromszög volt

Dunaújváros - Az írásbeli érettségi megpróbáltatásai után a Madách Színházban lazítottunk május 11-én. Andrew Lloyd Webber remek musical-ét néztük meg, amelynek címe: Az Operaház fantomja.

duol.hu

A történet Párizsban játszódik a titokzatos Operaházban, úgy ahogyan azt Gaston Leroux, a mű eredetijének szerzője megálmodta. Már a  darab elején  megjelent a híres csillár - amely 1896-ban tényleg rejtélyes körülmények között szakadt le, és   mítoszt teremtett -, felhangzott a musical jól ismert nyitánya is. Ezután gyorsan zajlottak az események a színpadon, amelyek legfőbb vonulata egy szerelmi háromszög volt. Christine Daaé,  az ártatlan, gyönyörű fiatal énekesnő állt szemben az operaház titokzatos, társadalmon kívüli személyével, a fantommal.   A szerelmi kettős drámájában szinte eltörpült Raoul Vicomte személye. Az igényesen megkomponált helyszín egyszerre volt félelmetes és titokzatos, ahol egyre több gyilkosság történt. A lány a fantom iránt egyszerre érzett megvetést és  szánalmat is. 
 
A cselekmény közben felcsendültek a musical jól ismert dallamai, csodálatos és magával ragadó duettjei. Nekem leginkább a "Gondolj rám" című dal tetszett. A technikai megoldás pazar volt: a  színpadkép folyamatosan változott a darab alatt, a legszebb jelenet az operaház alatti misztikus tavon játszódott. A történet olyan  titokzatosan ért véget, ahogyan indult, a fantomból csak a ruhája, a maszkja és a szerelemre emlékeztető szál piros rózsa maradt.
 
Legördült a függöny, hosszasan tapsoltunk, hiszen a szereplők remekül alakítottak, csodás estét szereztek nekünk. A legnagyobb tapsot természetesen a főszereplők kapták.
 
A fantasztikus előadás után még készültettünk gyorsan néhány  fényképet a csodálatos színházban, majd a gyönyörűen kivilágított fővárost megcsodálva, élményekkel telve elindultunk haza.
 
Sarvajcz Mónika 12/a
Hild Szakközépiskola
Dunaújváros

További Séta cikkek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!