Egy nap az egészségért

Kulcs - Az egészség megőrzésére adó néhány emberre számítottak a szervezők, ezzel szemben kisebb tömeg volt a szombati egészségnapon.

Körmendi Erzsébet

- A rendelési idő alatt napi negyven-ötven beteggel kell foglalkozni, és beszélgetésre nem jut elég idő - hangsúlyozza dr. Fenyvesi Béla. - Most lazább formában, fejér köpeny nélkül, kötetlenebbül tudok foglalkozni a körzetben lakókkal.

A kulcsi Kistérségi Egészségügyi Központ folyosói szinte teljesen megteltek, az emberek forma nyomtatvánnyal a kezükben várták, hogy bejussanak, a vércukor, vérnyomás és koleszterin mérésre. A testsúlyuk és testtömegük is felkerült a lapra, amelyet a vizsgálatok után Fenyvesi Béla kiértékelt. A családorvos hasi ultrahangra küldte, ha kellett, a beteget - akit dr. Mohácsi László főorvos várt a rendelőjében -, a súlyproblémákkal küzdők pedig Szekeres Erzsébet dietetikussal konzultálhattak.

Utána jöttek a jégkorongozók, akikkel közösen - az északi séta technikáját gyakorolva - gyalogolták át a faluházba. Ott ugyanis délután ételkóstolókkal egybekötött előadások várták az egészséges életmódra törekvőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!