Egy iskola, két név, ötven év

Dunaújváros - Ebben a tanévben ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját az egykoron Ságvári Endre, ma pedig Szilágyi Erzsébet nevét viselő általános iskola.

Gallai Péter



A felsősök szellemi akadályversenyen vetélkedtek, a csapatok különböző feladatokat kaptak

Fotó: Vohlmann György



Az ünnepségsorozat záró felvonása a hétfőn kezdődött  iskolahét, valamint a szombaton, a Bartók színházban rendezendő gálaműsor lesz.  A   programsorozat hétfőn suligyűléssel kezdődött, kedden pedig Móder Rezső  az iskola volt diákja nyitotta meg az iskolatörténeti kiállítást. 

Érdekes tárgyak és fotók segítségével eleveníti fel  az elmúlt  öt évtizedet.  Olyan sok emlék jött össze, hogy  bizony szelektálni kellett. Szerdai ottjártunkkor is rendre megálltak a gyerekek, hol a régi iskolai műsorokat vetítő tévé előtt nevettek, hol az üttörő korszak relikviáit nézegették, hol a régi és mai pedagógusok, osztályok fotóit vizslatták. De külön tablókat kapott az iskola büszkesége, a válogatott kézilabdázó, Mikler Roland is. Az egyik falon elkészítettek egy iskolafát, amelyen valamennyi ide járó nebuló kézlenyomata, valamint  mellettük a fotója látható.

Szerda a vetélkedők napja volt, szerda délelőtt a felsősök hét műveltségi területen mérték össze a tudásukat. Délután pedig az alsó  tagozatosoknak rendeztek városi, városkörnyéki versenyt, matematikából és számítástechnikából. Holnap a mozgás, a sport lesz a főszerepben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!