Egy éjszakai igazoltatás története - igaz vagy hamis?

Dunaújváros - Egy tizenöt éves fiú az éjszakában találkozik egy rendőrjárőrrel. A fiatalkorú zsebében egy doboz cigaretta lapul, amit állítása szerint a járőrök elkoboznak. Egy sms nyomában...

Szabó Szabolcs

A hét elején az alábbi sms landolt szerkesztőségünk nyilvános üzenőfalán:

Két rendőr igazoltatta a fiamat. Kipakoltatták vele a zsebeit, megmotozták, elvették  a cigarettáját, majd továbbálltak. Jogszerű rendőri intézkedés ez?  tette fel a kérdést a rövid szöveges üzenetet küldő édesanya, akit munkatársunk is  feltárcsázott.

- A fiam a múlt héten pénteken este elment a barátaival megünnepelni a születésnapját egy dunaújvárosi szórakozóhelyre. Abban állapodtunk meg, ha vége a bulinak, taxival jön majd haza - vezette fel az eseményeket kérdésünkre Takács Tímea, az sms-t fogalmazó szülő.

- A Római városrészben, a Pincesor tetején, a víztoronnyal szemközt lakunk. A fiam körülbelül szombatra virradó éjjel egy órakor jött meg a szórakozóhelyről, a megbeszéltek szerint taxival. Miután kiszállt a kocsiból, és a lépcsőház felé indult, egy rendőrjárőr igazoltatta. Való igaz, a személyes iratai nem voltak nála, ám ez nem is érdekelte a rendőröket. Zsebeit kipakoltatták, megmotozták, majd a nála talált cigarettát elvették. Akkor a cigi a mienk  mondták a fiamnak, ezzel elengedték, ő pedig hazajött. A történteket  reggel mesélte el a gyermekem.  A eseten alaposan felháborodtam. Elismerem, lehet, hogy nem kéne egy  cigarettásdobozzal mászkálni egy tizenöt  éves gyereknek, de az mégsem tisztességes eljárás, hogy elveszik tőle, ami a ő tulajdona - fogalmazott a szülő.

- A rendőri intézkedéssel szemben az események után harminc napon belül lehet bejelentést tenni az illetékes rendőrkapitányságon. Ezt vagy a  történetben érintett fiatalkorú fiúnak, vagy a törvényes képviselőnek, tehát a szülőnek kell megtennie ahhoz, hogy a hivatalos vizsgálat elindulhasson Ha ez megtörténik, az ügyet természetesen alaposan kivizsgáljuk - felelte megkeresésünkre R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei kapitányság szóvivője, aki hozzátette: nagyon szégyellnék, ha ilyen eset előfordulna a testületnél. 
 

Az ügy folytatása a csütörtöki Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!