Egy egész utca várja a tavaszt

Dunaújváros - A tavaszt várják a Rosti Pál sor lakói. A tavaly megkezdett útfelújítás és csatornázás csak akkor folytatódhat ugyanis.

Szigeti Sándor

 

Úgy tűnik, a munka nagyobbik része még hátravan. Több évtizedes adóssága az önkormányzatnak az elhanyagolt, nem egyszer földes óvárosi utak felújítása. A mostani   városvezetés mintha valóban elhatározta volna magát, hogy érdemi lépéseket tesz az ügyben.

A Rosti Pál soron élők lassan negyven éve kérik, hogy sár, latyak helyett végre aszfaltozott úton járhassanak. A tavalyi évben végre megkezdődtek a munkálatok. Első lépcsőben a szennyvízelvezető csatorna átadása történt meg. Aztán viszont megtorpant a beruházás:

- Sajnos a téliesre forduló időjárás nem tette lehetővé a vízvezeték cseréjét.  A régi hálózat a járda és az előkertek alatt húzódik. Az új vízvezetéket viszont a majdani út túlsó oldalán szeretnénk kialakítani - mondta el kérdésünkre Nagy Zoltán, a polgármesteri hivatal útfelügyelője.

Az új rendszer bekötéseihez több helyen át kell vágni az utat. Csak azután kezdődhet el az aszfaltozás. Az aszfaltozott, csatornázott Rosti Pál sor átadásának határideje jövő év május 31. Csak időben elkészüljön!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!