Dudaszó helyett párbeszéd az utakon

Dunaújváros - Akinek elege lett az állandó tülkölésből, agresszivitásból az utakon, csatlakozhat a Párbeszéd az utakon elnevezésű akcióhoz.

Szigeti Sándor

A Párbeszéd az utakon elnevezésű kezdeményezés, amely lassan országos méreteket ölt, egymás után szippantja magába  a jóakaratú közlekedőket.  A magvak  Dunaújvárosban is termékeny talajra hullottak, a helyi Pannon Polgár Őrség a soproni kollégákkal összefova állt az ügy mellé: 

A jelentkezés önkéntes, aki csatlakozik a felhíváshoz  egy Párbeszéd az utakon matricát kap, amelyet felragaszthat az autójára  -  mondja Lőwinger Zoltán, a Pannon Polgár Őrség elnökségi tagja.

- Magyarországon nincs kultúrája a közlekedésnek, mint ahogy sokminden másnak sincs. Nekem csak két éve van jogosítványom, és azt látom, hogy a hozzám hasonló korosztály bizony nem szívbajos az utakon - mondja Dolmán Gábor, akinek az autóján már ott virít a matrica.

- Tulajdonképpen nem is a matrica a lényeg. Azt nem mindig veszik észre, a normális közlekedés viszont feltűnő a magyar utakon, ugyanis kevesen gyakorolják. 1974 óta van jogosítványom, és azt tapasztalom, hogy a gépjárművek elterjedésével egyenes arányban nőtt az agresszív sofőrök száma - mondja Czinky György, villamosmérnök.

- Nincs mese, átmentünk balkánba ! Lassan semmilyen szabály, semmilyen tábla nincs tiszteletben tartva az utak mentén. Ezen szeretnénk változtatni. Dunaújvárosban eddig közel háromszázan csatlakoztak hozzánk - hangsúlyozta Lőwinger Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!