Dobozolj! Segíts!

Dunaújváros - Sokasodnak a cipősdobozok a gyűjtőpontokon. A jótékonysági akció egészen december 18-ig tart. Csatlakozz, dobozolj, szerezz örömet! Készíts ajándékpakkot!

Szabó Szabolcs

- Az adakozók összetétele meglehetősen vegyes, ám mintha a soványabb pénztárcájúak jobban átéreznék az elesettek, a nélkülözők helyzetét. Számos olyan családtól kapunk felajánlást, akik maguk is hátrányos helyzetben vannak, jóval a létminimum alatt élnek. De járt már nálunk kisnyugdíjas, óvodás korú gyermek is. Egy biztos, aki segíteni akar, az megtalálja a módját - teszi hozzá Gulácsi.

Az MMK mellett több alternatív gyűjtőpont is zászlót bontott a városban. A Baptista Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez a napokban csatlakozott a Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata is. A diákok a Dózsa György út 37. alatt található alagsori irodában várják az ajándékcsomagokat. Az akcióhoz három általános iskola is csatlakozott, az Arany, a Petőfi és a Vasvári iskolában is tanítási idő alatt várják a felajánlásokat.

A szervezők kérik, hogy lehetőleg játékok, iskolai és higéniai eszközök, könyvek, tartós édességek kerüljenek a dobozokba, amelyek 14 év alatt rászoruló gyerekeknél landolnak majd. Az elkészült pakkokat becsomagolva, átkötve várják a szervezők (a csomagokra érdemes ráírni, hogy milyen nemű, és milyen korú gyermeknek szánjuk a csomagot). A tavalyi akció során Fejér megyében gyűjtött cipősdobozokat magyar és határon túli, főként nevelőotthonokban élő gyermekek kapták meg karácsonykor. Illene ismételni. Hajrá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!