Csoportos garázdaság: a vita közben egy rozsdás pisztoly is előkerült

Dunaújváros - A hatos úti balesetet okozó sötétzöld Alfa Romeo sofőrjét még keresik a rendőrök, akiknek csoportos garázdaság miatt is dolguk volt hétfőn.

Gallai Péter

Mint  megírtuk: feltehetően szabálytalan előzés miatt    repült az árokba egy autó hétfőn délután a  hatos úton. A balesetet vélhetően egy régi típusú, sötétzöld Alfa okozta, sofőrjét a rendőrség keresi. Ennek érdekében a térgyfigyelő kamerák felvételeit is megnézik.

Az esti órákban már  verekedéshez riasztották a rendőröket a városban, az előállítások után megpróbálták kibogozni a szálakat  egyelőre annyi biztos,  öt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  A történet az ellenérdekelt felek szerint úgy kezdődött, hogy az egyik férfi  kölcsönadott a másiknak, annak  újvárosi lakásán húszezer forintot. A két tízezrest letették az asztalra, mire visszanéztek, az egyik eltűnt. Előbb szóban vádolták  egymást, majd a házigazda előkapott egy rozsdás, flóbertnek tűnő fegyvert,  azzal szólította  távozásra rácalmási hitelezőjét.

Időközben mindketten erősítést hívtak, és a ház előtt egymásnak estek. Ki kezdte,  még nem tudni, de azt sem: a helyszínen eldobva talált két kés kié. A pisztolyt szakértők vizsgálják.

A csoportos garázdaság miatt kihallgatott öt fő közül kettő ellen több hasonló cselekmény miatt eljárás folyik őrizetbe kerültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!