Csirketörténet: a Tesco válasza

Dunaújváros - Közel háromszáz kilónyi szennyezett csirkehúst zárolt a hatóság szeptemberben a helyi Tescóban. Az áruházlánc is reagált a hírekre.

Szabó Szabolcs

A hivatal 850 ezer forintos büntetést szabott ki az áruházláncra. Az országos sajtóban megjelent híradások szerint - amit a cég kiszivárgott belső levelezésére alapoztak - a hivatal zárolása ellenére a Tesco mégsem vonta ki a szállítmányt, és a büntetés egy részét áthárította a dunaújvárosi áruház dolgozóira.

- A bejelentés után azonnal, az illetékes hatósággal (MGSZH) együttműködve, utasításainak megfelelően egyenként átvizsgálva az érintett szállítmányt, és a fogyasztásra alkalmatlan darabokat visszavonta. Erről a hatóság jegyzőkönyvei is tanúskodnak - mondta el lapunknak Iglódi-Csató Judit, a cég kommunikációs igazgatója, aki válaszolt a sajtóban megjelent következtetésekre is.

- Miután a több száz tonnából álló szállítmányok hermetikusan lezárt, különálló egységcsomagban kerülnek az áruházakba, így biztosított, hogy a probléma nem a teljes mennyiségre terjedt ki, hanem annak töredékére. A szállítmány tételes átnézése során munkatársaink a még pultba ki nem került egységeket egyenként megvizsgálták, így biztosítva az élelmiszerbiztonsági megfelelést. A Tesco az érintett vásárlókat kártalanította, a beszállítót felelősségre vonta. Iglódi-Csató szerint a bírság egy részét a sajtóhírekkel ellentétben nem a helyi áruházlánc dolgozóira, hanem a beszállító cégre terhelték rá. Lapunk megtudta, a szennyezett csirke a kisvárdai központú MasterGoods cégcsoporttól érkezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!