Cipősdoboz akció: háromszáz doboz ajándék gyűlt össze

Dunaújváros - A nagykarácsonyi óvoda 43 gyerekének adott karácsonyi ajándékot a baptista szeretetszolgálat a cipősdoboz-gyűjtőakcióból. A falubeliek meghatottan fogadták a gesztust...

Pekarek János

Ebben az évben is háromszáz doboznyi ajándékot szállítottak a szolgálat központjába Dunaújvárosból.

Az akció közismert: aki teheti, csomagoljon be egy cipősdoboznyi ajándékot, s írja rá, hogy hány éves gyereknek, fiúnak vagy lánynak való.

Elévülhetetlen érdeme a dunaújvárosi ajándékozóknak, hogy három esztendeje a négyszer nagyobb lakosságú Pécs városát is túlszárnyalva, ezerötszáz csomagot küldtek a szeretetszolgálatnak.

Idén, minden várakozást felülmúlva, ez a cipősdoboz-akció megismételte a tavalyi eredményt: háromszáz csomagot gyűjtöttek. Pénteken még csak kétszázat tartottak számon a helyi gyűjőponton, a Munkásművelődési Központban - de a hétvégén renegetegen rengeteg csomagot hoztak, tudtuk meg Gulácsi Zoltán gyűjtésszervezőtől.


Az egyik feltétel az volt, hogy élelmiszert semmilyen formában (tehát konzervben sem!) betenni a dobozokba. A másik pedig: csomagolják be szépoen az ajándékot.

Viszont az adakozók között komoly ingerültséget váltott ki az az információ, hogy a cipősdobozok többsége külföldre kerül - s hogy a nagy szeretettel, gondossággal, drágán becsomagolt ajándékokat az szeretetszolgálat központjában felbontják: ellenőrizve, van-e bennük élelmiszer?

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat szóvivője, Révész Szilvia tegnapi kérdésünkre elmondta: idén egyetlen, 2500 dobozos ajándékszállítmány ment külföldre: Erdélybe, Böjte Csaba árvaházába. A többit Magyarországon fogják szétosztani.

A csomagolást eleve úgy kérik, hogy külön csomagolják a dobozok fedelét és alját, hogy ne kelljen megbontani a papírt az ellenőrzéskor. De: vigyáznak rá...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!