Búcsúznak a végzősök

Dunaújváros - Ismét ünnepi események elé néznek a középiskolák pénteken és szombaton, hiszen országszerte, így a városban ekkor rendezik meg a ballagásokat. A végzősök jövő héten hétfőn már az első érettségi vizsgát írják, magyarból.

Gallai Péter

Összegyűjtöttük a  dunaújvárosi ballagások időpontjait, a többségük pénteken lesz, de szombatra is jut ünnepség.

A Bánkiban április 29. pénteken,  17 órakor lesz a ballagás, a Dunaferr iskola központi rendezvénye 16, a villamos tagozaté pedig 17 órakor kezdődik. Szintén  ma búcsúztatják a Lorántffy végzős diákjait, ez a ballagás is 16 órakor  kezdődik, csakúgy mint a Kereskedelmi és a Hild  iskolákban. A Pentelei Molnár János Szakiskolában ma 10 órakor lesz az ünnepség.

Szombatra is marad ballagás, a Rudasban és a Széchenyiben  10 órakor, míg a Rostiban 10.30 órakor  kezdődnek a búcsúztatók.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint  idén közel 141 ezer diák érettségizik majd, a maturálók közel félmillió vizsgát abszolválhatnak. Az utóbbi évekhez hasonlóan a fiatalok többsége a középszintű vizsgát választotta, majd  454 ezer esetben. Emelt szintű vizsgára harmincegyezren jelentkeztek.

Az első írásbeli vizsga  emelt és középszinten   május 2-án  magyar nyelv és irodalomból lesz, május 3-án matematika, május 4-én történelem, május 5-én  angol, május 6-án német, május 9-én nemzetiségi nyelv és irodalom következik. Az utolsó írásbeli május 23-án lesz.

A szóbeli megmérettetések június 2-án rajtolnak emelt szinten,  amelyek június 8-ig tartanak. A középszintű vizsgákat  június 14 és 28 között tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!