Búcsú az Acélbikáktól: Peterdi Imre aláírt az Alba Volán 19-hez

Székesfehérvár - Három válogatott csatárral, Ladányi Balázzsal, Vas Mártonnal és Peterdi Imrével, illetve az erdélyi Mihály Árpáddal erősít az Alba Volán 19 jégkorongcsapata.

Dunaújvárosi Hírlap

A fehérvári klub szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy mindannyian egy évre írtak alá. Ladányi és Vas a költségvetését csökkentő francia Brianconból, Peterdi Dunaújvárosból, Mihály pedig a HC Csíkszeredától érkezik, és valamennyiük szerződése a nyáron lejárt.
    
A három magyar hokis a válogatottban egy támadósort alkot, így megszerzésük komoly erősítést jelent az osztrák bajnokságban (EBEL) is érintett csapatban. A trió tagjai hangsúlyozták, döntésükben fontos szerepet játszott, hogy most már hármasban is egy klubban szerepelhetnek. Mihály szintén remek játékos, nyolc idényt húzott le a tengerentúlon, többek között NHL-es gárdák tartalékalakulataiban, és az előző idényben őt választották a MOL Liga legjobb csatárának, miután 39 mérkőzésen 79 pontot (40 gól, 39 assziszt) gyűjtött.
    
Ocskay Gábor szakosztály-igazgató elmondta: a pénzügyileg is nehéz időszakban fontos, hogy meghatározó magyar játékosok érkeztek az együtteshez, és ha sikerül jó légiósokat is szerződtetni, akkor elérhető az EBEL-rájászása. Megjegyezte: Mihály fizetését egy csíkszeredai támogató állja.
    
Hozzátette: a keret nem végleges, lesznek még mozgások, de most a legfontosabb, hogy a válogatott szempontjából is fontos igazolásokról számolhatott be. Ami a többi kiszemeltet illeti: Vas Márton testvére, Vas János külföldön szeretne maradni, Magosi Bálintnak élő szerződése van a Dunaújvárossal, így ők ketten biztosan nem jönnek, ugyanakkor Kóger Dániel, a Salzburg fiatal csatára a hónap végére ígért döntést.
    
Peterdi és Vas hamarosan elkezdi a munkát az Alba Volán 19-nél, míg Ladányira várni kell, mert térdét nemrég műtötték. Mihály a nyár egy részében az Egyesült Államokban készül. Az új edző, a finn Jarmo Tolvanen augusztus elején jön Magyarországra, addig Énekes Lajos és Kóger István másodedzők irányítják az úgynevezett száraz - vagyis nem jeges - tréningeket. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!