Bérlakások épülnek

Dunaújváros - Az út-, és közműtervekre mintegy húszmillió forintot szavazott meg a közgyűlés - ha ezek meglesznek, kezdődhet a bérlakásépítés a rendőrség fölött, az evangélikus templom melletti területen.

Szabó Betty

 

Nem újkeletű elképzelés, előzetes tervek már készültek arról, hogy úgynevezett szakember lakásokat és bérlakásokat építenének Dunaújvárosban. Lényegében az egyetlen nagyobb, összefüggő, erre alkalmas telek  az új rendőrség székháza fölött található úgynevezett hetes terület.

Az egyik probléma az, hogy a hetes területen egy jókora darabot megvásárolt korábban a Lidl, konkrét építkezés azonban nem kezdődött azóta sem az ingatlanon. Az önkormányzat jelenleg is tárgyal a Lidl-lel, egy csereterületet szeretnének felajánlani, hogy így a hetes területet összevontan, egyben hasznosíthassák.  A  legutóbbi közgyűlésen 22 millió 350 ezer forintot szavaztak meg, ebből a pénzből az utak, közművek tervezését, az útlejegyzéseket,  a terület-elkészítési feladatokat oldják meg.

A nyár folyamán elkészül  a konkrét projekttervezet is, amelyről ősszel döntenek. Korábban az Első Bérlakásépítő Kft. már benyújtott egy ajánlatot az önkormányzathoz, erről egy aktualizált változatot ismét bekérnek. Ez esetben halasztott értékesítésű bérlakásépítésről lenne szó, amikor a program keretében egy bizonyos  ideig bérlakásként funkciónál az adott ingatlan, majd később azt felajánlják megvételre a bérlőnek.

A bérlakásokon kívül az önkormányzat szakember lakásokat is építtetne a területen. A rendőrség létszáma várhatóan bővül, de szeretnének több, az egészségügy területén dolgozó, magas kvalitású szakembert is Dunaújvárosba vonzani, ennek pedig feltétele a megfelelő színvonalú szolgálati lakás.

A terv az, hogy magánbefektetőt keres a város, aki a telek egy részén a piacon később értékesítendő házakat építhetne, cserébe a szolgálati és bérlakások megépítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!