Bélsárral szennyezett csirke a Tescóban

Dunaújváros - Bélsárral szennyezett csirkehúst zároltatott a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal a helyi Tescóban. Közel háromszáz kilónyi, bélsárral szennyezett csirkét foglaltak le a dunaújvárosi Tescoban a közelmúltban, adta hírül hétfőn reggel a Magyar Nemzet napilap online kiadása.

Szabó Szabolcs

Dr. Gombos Zoltán, a  Fejér Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságnak vezetője a Hírlap megkeresésére elmondta: Lakossági bejelentés nyomán, szeptember 23 végeztek ellenőrzést a Tesco dunaújvárosi üzletében, ahol 295 kilogramm bélsárral szennyezett csirkehúst találtak, ezt zárolták. A hivatal nyolcszázezer forint bírságot szabott ki a Tescora, amit a cég azóta már be is fizetett, valamint a többi áruházából is kivonta ezt a terméket. A hivatal vezetője hozzátette, a szennyezett terméket magyar beszállítótól vásárolta a Tesco.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!