Beköltözés Szőlőhegyen

Mezőfalva-Szőlőhegy - A jelek szerint szerencsés véget ért az az olvasóink által kezdeményezett segélyakció, amellyel egy unokáját egyedül nevelő nőnek segítettek.

Pekarek János

A közmunkás Pintérné, aki Ricsit egyedül neveli, mint írtuk, apróhirdetésben kért segítséget, mivel korábbi albérletét karácsonyig el kellett hagynia, és se bútora, se az új albérlet lakhatóvá tételéhez pénze, anyaga nem volt.

Ebből a helyzetből, ahogyan szintén számos tudósításban beszámoltunk róla, olvasóink ajándékai, valamint a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány munkatársainak a közreműködése segítette ki. A sok adományból még másoknak is juttatott.

Pintérné és Ricsi tegnap költöztek remélhetőleg sokáig tartó lakhelyükre, Mezőfalva-Szőlőhegy Pálinka sorának egyik vályogházába. Itt az elmúlt napokban feldeszkázták a falak belső oldalát, beborították gipszkartonnal, glettelték, vakolták, festették őket, azután áthelyezték a vízszivattyút, s amíg az ugyancsak egy olvasónk által ígért új kályha meg nem érkezik, addig működésre bírták a régi tűzhelyt is.

Az eddigi munkákhoz olvasóink és az alapítvány adta az építőanyagot, a munkák nagy részét Pintérné öccse végezte. Miként tegnap a még hátralévő padló-linóleumozást is ő vállalta, s a beköltözködésben is ő segített (most, hogy már van mit bevinni a házba...)

Az olvasóink által indított és szervezett akció legfőbb kedvezményezettje a tegnapi költözködés idején óvodában volt - de nagyanyja és az óvónők egyöntetű elbeszélése szerint a gyerek vidám és boldog: nagyon büszke azokra az ajándékokra, amiket a DH olvasóitól kapott.

Pintérné számára ez a legfontosabb, és ezért utólag jó döntésének tartja, hogy a gyerek érdekében a nyilvánossághoz fordult segítségért. Mindenkinek nagyon hálás, aki segített, mert mindenkin látszott - mondja -, hogy szívvel-lélekkel adtak.

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!